Ganache receptek

Ganache receptek

Variációk Burkoláshoz :

Tipp:

Bármilyen csokiganachet készítünk, mindig kiváló minőségű csokoládét használjunk.

A nem jó csokoládé választás , főleg a fehércsoki esetén,

megkeserítheti a munkánkat.

Étcsoki ganache:

Hozzávalók:

  • 200g magas kakaótartalmú étcsokoládé
  • 200ml magas zsírtartalmú állati tejszín

Elkészítés:

A csokit apró darabokra töröm , egy hőálló tálban.

A tejszínt felforralom és az apró csokira öntöm.

Teljesen feloldom benn a csokoládét.

Sima , egynemű krémet kell kapjak.

Hűtőbe teszem néhány órára vagy egy éjszakára.

Felhasználása:

Kiválóan alkalmas fondantokalá való burkoláshoz.

Tökéletes tartást ad és nagyon szép felületet lehet vele készíteni.

De használhatjuk krémként is.

Tejcsoki Ganache:

Hozzávalók:

  • 300g tejcsoki
  • 200 ml magas zsírtartalmú, állati tejszín

Elkészítés:

Ugyan az a módszer, mint az étcsokis variációnál:

A csokit apró darabokra töröm , egy hőálló tálban.

A tejszínt felforralom és az apró csokira öntöm.

Teljesen feloldom benn a csokoládét.

Sima , egynemű krémet kell kapjak.

Hűtőbe teszem néhány órára vagy egy éjszakára.

Felhasználása:

Kiválóan alkalmas fondantok alá való burkoláshoz.

Tökéletes tartást ad és nagyon szép felületet lehet vele készíteni.

Bár fondanok alá burkoláshoz szerintem a legalkalmasabb

az étcsokis verzió.

A tejcsokisat inkább krémként használom.

Fehércsokis Ganache:

Hozzávalók:

  • 300g fehércsoki
  • 100 ml magas zsírtartalmú állati tejszín

Elkészítés:

A csokit apró darabokra töröm , egy hőálló tálban.

A tejszínt felforralom és az apró csokira öntöm.

Teljesen feloldom benn a csokoládét.

Sima , egynemű krémet kell kapjak.

Hűtőbe teszem néhányórára vagy egy éjszakára.

A fehér csokiról tudjuk, hogy nem igazi csokoládé.

Sajnos fehércsoki és fehércsoki közt is

hatalmas különbség lehet , az állagok közt.

Ezért érdemes oda figyelni,

hogy jó minőségű fehércsokit válasszunk.

Felhasználása:

Ezekkel az arányokkal szintén alkalmas burkolásra és krémnek is.

Bár , ahogy említettem, a legtökéletesebb a

burkoláshoz az étcsokis verzió.

Karamell ganache:

Hozzávalók :

Elkészítés:

A cukrot világos színűre karamelizálom.

Közben vigyázok, hogy ne csapódjanak ki

a kristályszemcsék az edény falára.

Ha mégis megtörténne,

egy vizes ecsettel mindig lemosom, az edény faláról.

Amikor már majdnem jó,

elkezdem a tejszínt is felforralni.

Majd a forró tejszínt nagyon óvatosan

a karamellhez csorgatom.

Vigyázz!!!! Fut!

Ha szép , egynemű, daraboktól mentes,

karamellás tejszínt kaptam,

akkor az egészet ráöntöm,

a már előre egy hőálló tálban összeaprított fehércsokimra 

és addig keverem ,míg minden csoki

el nem olvad teljesen és szép sima nem lesz.

Mehet is a hűtőbe.

Felhasználás:

Burkoláshoz és krémnek is alkalmas. 

Variációk Krémnek Kihabosítva:

A kihabosított ganacheoknál ugyan az az eljárás,

mint a burkolásra szántaknál.

Mindössze az arányokban van némi változás.

Étcsoki Ganache kihabosítva:

Hozzávalók:

  • 200g magas kakaótartalmú étcsokoládé
  • 300 ml magas zsírtartalmú tejszín

Elkészítés:

A csokit apró darabokra töröm ,

egy hőálló tálban.

A tejszínt felforralom és az apró csokira öntöm.

Teljesen feloldom benn a csokoládét.

Sima , egynemű krémet kell kapjak.

Hűtőbe teszem néhány órára vagy egy éjszakára.

Ha kihűlt, egy robotgép segítségével szépen kihabosítom.

Felhasználás:

Szuperül alkalmas krémezésre, vagy

habzsákos – díszítőcsöves dekoráláshoz.

díszítőcsöveink közül itt válogathatsz:

edesstory.hu/termekek/tortadiszito-dekoracios–csovek-eskinyomok-kremekhez/5

Tejcsoki ganache kihabosítva:

Hozzávalók:

  • 150g tejcsoki
  • 300ml magas zsírtartalmú állati tejszín

Elkészítés:

A csokit apró darabokra töröm ,

egy hőálló tálban.

A tejszínt felforralom és az apró csokira öntöm.

Teljesen feloldom benn a csokoládét.

Sima , egynemű krémet kell kapjak.

Hűtőbe teszem néhányórára vagy egy éjszakára.

Ha kihűlt, egy robotgép segítségével

szépen kihabosítom.

Felhasználás:

Szuperül alkalmas krémezésre,

vagy habzsákos – díszítőcsöves dekoráláshoz.

díszítőcsöveink közül itt válogathatsz:

edesstory.hu/termekek/tortadiszito-dekoracios–csovek-eskinyomok-kremekhez/5

Fehércsoki ganache kihabosítva:

Hozzávalók:

Elkészítés:

A csokit apró darabokra töröm , egy hőálló tálban.

A tejszínt felforralom

és az apró csokira öntöm.

Teljesen feloldom benn a csokoládét.

Sima , egynemű krémet kell kapjak.

Hűtőbe teszem néhányórára

vagy egy éjszakára.

Ha kihűlt,

egy robotgép segítségével szépen kihabosítom.

Felhasználás:

Szuperül alkalmas krémezésre,

vagy habzsákos – díszítőcsöves dekoráláshoz

díszítőcsöveink közül itt válogathatsz:

edesstory.hu/termekek/tortadiszito-dekoracios–csovek-eskinyomok-kremekhez/5

Karamell ganache kihabosítva:

Hozzávalók:

Elkészítés:

A cukrot világos színűre karamelizálom.

Köözben vigyázok,

hogy ne csapódjanak ki a kristályszemcsék

az edény falára.

Ha mégis megtörténne,

egy vizes ecsettel mindig lemosom,

az edény faláról.

Amikor már majdnem jó,

elkezdem a tejszínt is felforralni.

Majd a forró tejszínt nagyon óvatosan

a karamellhez csorgatom.

Vigyázz!!!! Fut!

Ha szép , egynemű,

daraboktól mentes karamellás tejszínt kaptam,

akkor az egészet ráöntöm,

a már előre egy hőálló tálban összeaprított fehércsokimra,

 és addig keverem ,míg minden csoki el nem olvad

teljesen és szép sima nem lesz.

Kihűtjük, majd szépen kihabosítjuk.

Felhasználás:

Szuperül alkalmas krémezésre,

vagy habzsákos – díszítőcsöves dekoráláshoz

Legújabb termékek a shopban

Elem hozzáadva a kosárhoz.
0 elemek - Ft