Málna Ganache

Málna Ganache

Hozzávalók

Málna Ganache-hoz: 

  • Fehér csoki: 300g
  • Tejszín: 150ml
  • málna: 115g fagyos málna 

Málna Ganache Elkészítése:

Először a málna pürét készítem el.

Fagyos málnát használtam, de természetesen használhatsz friss málnát is.

Egy lábasba szépen össze forralom a málnát

Amikor már teljesen össze esett, botmixerrel kicsit megdolgozom

Így sokkal könnyebb lesz átpaszírozni

Egy apró lyukú szűrőn, amin nem mennek át a magok, átnyomom

Egy szép sima állagú, sűrű málna pürét kapunk.

Ezután a  csokoládét apró darabokra tördelem egy hőálló tálba .

Ha pasztillát használsz, erre a lépésre nincs is szükség.

A tejszínt felforrósítom, majd a csokidarabokra öntöm

és addig kevergetem míg teljesen fel nem oldódik és szép sima nem lesz.

Majd egybe öntöm a málna pürénkkel és a botmixerrel szépen össze keverem.

Először csak egy kevés fehércsokis ganache-t adok a málnapüréhez, 

majd az egészet egybe keverem.

Fantasztikus a színe és az illata.

Néhány órára vagy egy éjszakára hűvös helyre, vagy hűtőbe teszem.

Nekem állt egy éjszakát. Másnap pedig szépen kihabosítottam.

Tipp:

Ha hűtőben vagy nagyon hideg helyen volt,

habosítás előtt egy órával vegyük ki szobahőmérsékletre.


Ez már pedig a kihabosított ganache

Legújabb termékek a shopban

Elem hozzáadva a kosárhoz.
0 elemek - Ft