Pavlova

Pavlova

 Fehércsoki Moussal és Mentás Málnaöntettel

Hozzávalók:

Habcsókhoz:

  • Tojásfehérje : 6db
  • Ecet: 1 1/2 teáskanál
  • Kukoricakeményítő: 40g
  • Cukor: 300g

Fehércsoki Mousshoz:

  • Tej: 50g
  • Zselatin lap: 3g (1,5 levél)
  • Fehércsoki : 75g
  • Tejszín : 250g ( magas zsírtartalmú, állati)
  • Vanília kikapart belselye

Mentás Málnaöntethez:

  • Málna: 400g (fagyosat használtam)
  • Menta levél: kisebb csokorról a levelek leszedve és felaprítva

Habcsók Elkészítése:

Első lépésnek a sütőt előmelegítem 150 °C – ra.

A tojásfehérjéket elkezdem felverni.

Amikor már majdnem kemény a hab, de még el – el csúszik az edény falán,

akkor elkezdem apránként hozzá adagolni a cukrot

és ezzel együtt már kemény habbá verem.

Hozzá csorgatom az ecetet.

majd amikor már szép kemény , fényes habom van 

hozzá adom a keményítőt is.

Tipp: 

A hab akkor jó, ha csúcsos és extra kemény habos!

Legyél türelmes! Sokáig kell verni a habot, de megéri!!!

Nézd csak! Csúcszuper!!

Most mini pavlovákhoz volt kedvem,

így egy habzsákba töltöttem, a végén a kedvenc dekorcsövemmel.

Dekorcsövek közül itt válogathatsz!

Egy sütőpapírral bélelt tepsibe először egy , a képen látható formát nyomok ki.

Körkörös mozdulatokkal dresszírozom a habot a papírra.

Csillag végű csövet használva, ilyen szép, rózsához hasonló alakzatot kapok.

Majd ezután, az oldalán felfelé haladva nyomom tovább a habot, kis fészekké alakítva 

Annyira imádom, hogy egyszerűen  nem bírtam belőle csak egy fotót feltölteni heart

Tipp:

Ügyelj arra, hogy sütés közben meg fognak nőni!

Ezért megfelelő távolságra nyomkodd egymástól a kis mini habcsókokat.

És ugyancsak emiatt, nem érdemes nagy halmokat készíteni, mert, akkor

nem mini, hanem óriási pavlováink lesznek.

Egy 4-5 cm ármérőjű habcsókból nagyjából tenyérnyi méretű pavlova készül.

A 150 °C -ra előmelegített sütőben ,

90-100 °C-on nagyjából 1 órát sütjük.

Így kívül roppanós lesz, belül pedig ragacsos.

Ez a tökéletes állag egy pavlovának.

Ha csökkentjük a hőfokot és nyújtjuk a sütési ( szárítási ) időt ,

akkor az egész ki fog száradni és a belselye nem lesz ragacsos.

Ebből sem ment az egy fotó …smiley

Mentás Málnaöntet Elkészítése:

A málnát az össze aprított mentalevelekkel egybe forralom.

Botmixerrel kissé összedolgozom, így sokkal könnyebb paszírozni.

Majd egy apró lyukú szűrőn átpaszírozom, hogy teljesen magmentes legyen.

Egy isteni illatú, sűrű, enyhén savanykás, mentás öntetet kapunk.

Ez tökéletesen harmonizál a habcsók rendkívül édes ízéhez.

Ha nem kapsz friss mentát, használhatsz aromát is.

Fehércsoki Mousse Elkészítése:

Zselatin lapot beáztatom annyi vízbe, hogy ellepje.

Hagyom, hogy szépen kidagadjon a vízben.

Majd a tejet meglangyosítom,

a kidagadt zselatinlapot kicsavarom

és a langyos tejben feloldom

A fehércsokit vízgőz felett felolvasztom.

Tipp:

Ne lobogó víz felett olvaszd és ügyelj rá,

hogy a csokis edény alja ne érjen bele a forró vízbe.

Majd az olvasztott fehércsokit és a és a langyos, zselatinos tejet

össze keverem. 

Teljesen feloldom, hogy szép sima állagú, csomómentes legy

en.

Felverem a tejszínt.

Tipp:

A tejszínhab tökéletesre sikerül,

ha a felverés előtt fél órával beteszed a mélyhűtőbe.

Végül a tejszínhabot és a zselatinos , fehércsokis elegyet

egymásba forgatom.

Határozott gyors mozdulatokkal dolgozok.

Nem keverem!!! Forgatom! Ez nagyon fontos!

A moussot habzsákba töltöm

habzsákokat itt találsz.

Majd a kis fészkekbe dresszírozom a mousset.

Megcsorgatom a málnaöntettel

Málnával és mentalevéllel díszítem

A Húsvét közeledtével pedig néhány Pavlova, igazi ünnepi dekorációt kapott,

igazi kis fészkecskéket is varázsoltam belőlük.

A fotókat a Galériában tekintheted meg!

A Galéria fotóit Szabó – Battancs Martin készítette

(20+) MS Photography & Film | Facebook

Legújabb termékek a shopban

Elem hozzáadva a kosárhoz.
0 elemek - Ft