Túrógombóc

Túrógombóc

Hozzávalók:

  • Túró: 750 g
  • Búzadara: 80 g
  • Liszt: 1 evőkanál
  • Tojás: 4 db
  • Cukor: 2 evőkanál

Forgatáshoz:

  • Vaj: 120g
  • Zsemlemorzsa: 200 g

A túrót a tojássárgájával áttöröm,

majd hozzá adom a lisztet és a búzadarát is és azzal is össze dolgozom.

A tojásfehérjéből a cukorral kemény habot verek. 

A cukrot csak akkor, adom a fehérjéhez,

ha a fehérjét már majdnem teljesen kemény habbá vertem.

A habot óvatosan a túrós masszához forgatom.

Majd állni hagyom a hűtőben kb 3 órát!

Jó tanács: a pihentetést semmiképp ne hagyd ki! Ez egy nagyon fontos lépés.

A búzadara szépen ki fog dagadni a masszában.

Amíg a massza pihen, a morzsát egy serpenyőben, a vajon aranybarnára pirítom. 

Ezt a műveletet lassan fokozatosan csinálom,

nem hagyom , hogy hirtelen oda kapja a morzsát.

Vizet forralok egy lábasban,

ha felforrt, úgy állítom be a hőfokot, hogy gyöngyözve forrjon és semmiképp se lobogjon.

Ez nagyon fontos!

Majd vizes kézzel gombócokat formázok a masszából

és óvatosan a gyöngyöző vízbe engedem őket.

Egyszerre nem teszek túl sok gombócot a vízbe.

Hagyom néhány percig , amíg fel nem jön a víz tetejére.

Ha feljött itt még hagyom egy kicsit,

majd egy szűrőkanállal egyenként kiszedem és azonnal a morzsára helyezem,

majd még melegen, óvatosan bele is forgatom.

Itt nagyon kell vigyázni, mert ezek a gombócok nagyon lágyak ,

így nagyon óvatosan bánjunk velük.

A formájuk nem teljes gömbölyű lesz , hanem kicsit tojásdad alakú.

Tényleg nagyon óvatosan forgassuk!

Tálalhatjuk lekvárral vagy ahogy mi nagyon imádjuk, porcukros tejföllel.

Jó étvágyat!

Legújabb termékek a shopban

Elem hozzáadva a kosárhoz.
0 elemek - Ft