A vajkrémmel késszített pozsgások és kaktuszok készítésének két legfontosabbja a megfelelő díszítőcső választása,
hiszen ez adja meg amotívumot és elengedhetetlen az élethű színek kikeverése, amivel a vajkrémet színezzük.
A következő pár fénykép ebben lesz segítségedre.
Eszközök és alapanyagok, amire szükséged lesz:
- habzsák
- díszítőcső
- ételfesték (zsíroldékony)
- egy adag svájci habcsók vajkrém
- spatula
- tálkák, kanalak, papírtörlő
- süti, amit díszíteni szeretnél
Díszítőcső választás
Agave kaktuszok és kőrózsák készítéséhez:
Ezekhez a virágokhoz a következő szirom és levél habcsövekre lehet szükséged:
Természetesen különböző méretek közül lehet válogatni, annak megfelelően,
hogy mekkora növényt szeretnénk készíteni.



A fenti növénykéhez ezt az íves díszítőcsövet választottam.
Egy kisebb méretet (a webshopban 79 íves – ként szerepel)
Ez a díszítési technika rendkívül egyszerű, így kezdőknek is bátran ajánlom.
Az elkészítés részleteiről egy későbbi bejegyzésben fogok írni.


Ezzel a dísíztőcsővel leveleket készíthetsz!
A díszítőcső különböző méretekben és különböző nyílás szélességel kapható a az Édes Story webshopban.
A habcsövek méretei minden esetben megtalálhatóak a termékek leírásánál.
Húsos szírmú, pozsgás rózsa készítéséhez:


A húsos szirmú rózsa készítéséhez kifejezetten ez a dekrcső ajánlott.
Mindössze arra kell ügyelni, hogy a cső szélesebb nyílása legyen a szirom külső fele.
Itt is fogok készülni, egy részletes segítséggel, arról, hogy hogyan kell megformálni ezt a növényt.
Természetesen ezt a csövet is megtalálod az Édes Story webshopban.
Díszítőcsövekhez linket fent ,, az eszközök, amikre szükséged lehet ,, – nél találsz
vagy ide is kattinthatsz:
Vékony szirmú rózsa készítéséhez:


A vékony szírmú rózsához a teljesen egyenes tetejű, lapított, keskeny dekorcső is tökéletes.
Illetve az íves, eskeny csővel is nagyon szép rózsák készíthetőek.
Amint a képen is láthatod, a színekkel is lehet játszani,
itt a rózsa szirmainak éle más színű.
Ezt is el fogom árulni majd, hogy hogyan készíthetsz ilyet könnyedén.
Echinocactus grusonii típusú kaktuszokhoz:




Az ilyen típúsú csillag csövekből nagyon széles a választék!
Természetesen az Édes story webshopjában ezeket is megtalálod!
Nem csak méretbeli különbségekből válogathatsz, hanem a fogak számai is eltérőek lehetnek,
így még részletesebben megválaszthatod a kívánt motívum rajzolatát.
Ezekkel a csövekkel a díszítés is igazán egyszerű.
Szinte semilyen bravúrt nem igényelnek.
Egyéb pozsgásokhoz:


Sima díszítőcsövek esetében is különböző belső átmérők közül válogathatsz,
attól függően, hogy mekkora motívumot vagy jelen esetben épp virágot / növényt készítesz.


Ez a különleges levél díszítőcső ne egy szokványos forma,
viszont nagyon mutatós pozsgások készítésére szolgál.
A vele készített formák stabilak, nem borulnak el jobbra – balra.
Itt megbolondítottam egy kis rózsaszín árnyalattal is a türkizes színt.
Ételfestékek és színkeverés
Amikor készítettem a kis kaktuszkákat, igyekeztem,
hogy a legtökéletesebben természetes színeket kapjam.
A színezéshez a Fractal Colors gélfestékeit használtam.
A színeket kombináltam egymással, hogy fokozzam a hatást!
Természetesen a Fractal Colors festékeket megtalálod az Édes Story webshopban,
Ehez jöjjön most ismét egy kis fényképes segítség:

Nagy meglepetésemre a legnagyobb fejtörést a kiskanálban lévő méregzöld szín kikeverése okozta.
Rengeteg időt töltöttem el vele, de végül megérte. Szép természetes színeket kaptam.
Pár tipp, ami megkönnyíti a munkát:
A színek kikeverésénél érdemes apránként adagolni a festéket , aztán kikeverni a krémet,
majd várni és várni, ha szükséges újra hozzá adni egy kevés színt és megint várni…
Mert a színek kis idővel mélyebbek lesznek.
Ez igaz a hő hatására is.
A habzsákban betöltött krémek a kezem melege alatt is mélyültek a tálkában maradt krémekéhez képest!
Ha te is szeretnék ilyen csodás sivatagot készíteni, nincs más dolgod,
mint az Édes Story shopból beszerezni a gélfestékeket, díszítőcsöveket, kapszlit és muffin formát!
Hamarosan hozom a többi fotót és további segítséget az elkészítéséhez .











































