Hozzávalók:
- 100g kadayif tészta
- 2ek. vaj
- 2-3 evőkanál 100% -os pisztáciakrém (ízlés szerint több is lehet)
- 1 teáskanál tahini ( szintén ízlés szerint több is lehet)
- 3-400g tejcsoki
Elkészítés:
- Vajon pirítsd le az apróra vágott / tört Kadayif tésztát!
- Keverj hozzá 100%pisztácia pasztát és egy kevés tahini-t (szezám paszta).
- Egy csokiformát kenj ki olvasztott csokival, majd hűtsd ki!
- Töltsd fel a Kadayif tésztás pisztáciás töltelékkel!
- Zárd le csokival a tetejét, majd ismét hűtsd ki!
- Ha megdermedt, óvatosan vedd ki a formából és élvezd a saját Dubai csokidat!
( Kipróbáltuk mi is és a tapasztalatunk szerint: 100g kadayf tésztából körülbelül 3-4db vastag tábla csoki vagy 6-7db vékony tábla csoki készíthető , amelyek kb.8mm és 15mm vastagságú, 12cmx6cm méretű táblák voltak.
Természetesen a táblák darabszámai függhetnek még a hozzáadott pisztácia paszta mennyiségétől is és attól is, hogy a csoki burkot milyen vastagra készítjük. Ezeket a tapasztalatokat hozzávetőleges kiindulási pontnak ajánljuk.)






























