Hozzávalók:
- 150g Kadayif tészta
- 2 1/2 evőkanál vaj
- 200g 100% pisztácia paszta
- 60g kristályckor + 60g kristálycukor
- 5 tojás sárgája
- 5 tojás fehérje
- 500g mascarpone
- 1dl fekete kávé
- 1 1/2 dl tej
- 300g tejcsoki
- kb.:20db babapiskóta
- díszítésnek őrölt pisztácia
Elkészítés:
A tésztát a vajon lepirítom

Hozzá keverem a pisztácia pasztát

A tojássárgákat az első 60g cukorral kihabosítom

Majd hozzá keverem a mascarponét

A tojásfehérjét a másik 60g cukrral kemény habbá verem

A mascarponés krémet és a tojáshabot összeforgatom, vigyázva, hogy a hab ne törjön nagyon össze

A tejet és a kávét elkeverem

A tejeskávéba mártott babapiskótákat egy tálba sorakoztatom.
Az első réteghez a babapiskóták felét használom fel kb.10db-ot.

A krémet gondolatban 3 felé osztom.
Az első adag krémet a babapiskótára rétegezem

Megolvasztom a csokit és a felét a mascrponés krémre csurgatom és óvatosan kicsit elkenem.

erre a rétegre ráhalmozom a kadayf tésztás pisztácia pasztás réteget

majd erre jöhet az olvasztott csoki másik fele

arra egy újabb réteg krém

és egy újabb réteg tejeskávéba mártott bapiskóta sorozat

és jöhet az utolsó réteg krém is a tetejére

díszítésképp pedig egy kevés őrölt pörkölt pisztáciával is meg lehet szórni

Fantasztikus ízkavalkád!
Hozzávalókért látogass el a weboldalunkra vagy gyere hozzán személyesen a pápai üzletünkbe.

























